Du er nu havnet på min hjemmeside, og du skal være så hjerteligt Velkommen - her kan du læse om hvordan Birthe og jeg har formet vores liv - du kan læse om vores campingliv - og ikke mindst om de gode oplevelser vi har haft på vores rejser til Indien

God fornøjelse😊

2017 😀

Efter vi begge nu er blevet efterlønnere er tilværelsen en helt ny - vi har pludseligt al den tid i overskud, som vi før brugte på vores arbejde. For vores vedkommende var vi klar over at vi skulle sætte os ned og sammen sætte os nogle mål, som vi i fællesskab skulle kæmpe sammen om at nå.

 

Det første mål var at ændre til en sundere livsstil og samtidig med det at smide nogle af de overflødige kilo vi begge havde rigelig af - som sagt, så gjort - for mit eget vedkommende har jeg faktisk smidt mere end 20 kg. i indeværende år, og Birthe følger tæt efter - vi har lavet en radikal ændring af vores kost, jeg har lagt den daglige fyraftensbajer på hylden - og ikke mindst så går vi mellem 10 og 15 km. næsten hver eneste dag, og vi hygger os meget med det, vi får mangen god snak på vores gåture, sidegevinsten har været bedre kondi, større velvære osv. 

  • men det har ikke været omkostningsfrit? - vi kunne jo pludseligt ikke længere passe vores tøj, så vintergarderoben er lige blevet skiftet ud, og der er ligeledes blevet investeret en del i noget godt fodtøj til de fremtidige traveture.

 

Næste mål er at vedligeholde vores venskaber og netværk i Indien, vi rejser derned til januar 2018 og bliver i 6 uger denne gang, vi skal også denne gang bo i "vores lejlighed" hos Inacio Rodrigues og hans familie i Calangute, og vi skal besøge Bharati og hendes familie i Mapusa - vi kender efterhånden rigtig mange indere som vi glæder os til at være sammen med igen - målet er ligeledes at rejse til Indien igen i år 2019

 

Det tredie mål er at besøge Narayan i Nepal til september 2018, vi lærte ham at kende de første år i Indien hvor han arbejder på hotel Empire Beach resorte i Calangute, her arbejder han hvert år fra oktober til april - i 2015 styrtede hans hus sammen i Nepal under jordskælvet, vi satte hurtigt en indsamling i gang til den trængte familie, og i år har vi givet dem et lån så de kan få færdiggjort det nye hus de er ved at få bygget i Bhaktapur nær Kathmandu i Nepal, vi skal bo i familiens hus i omkring et par uger, og vi glæder os utroligt meget.

 

Fjerde mål er at forsætte med vores campingliv, her har vi jo også rigtig mange gode venskaber der skal plejes.

 

Ud over disse mål vil vores nærmeste familie selvfølgelig overskygge alt, vi holder meget af vores børn, svigerbørn og alle 6 børnebørn og vi elsker hvert et sekund når vi er samlet eller sammen med nogle af dem, lige pt. har vi et barnebarn der er 18 år han er i tømrerlære, 2 børnebørn der går på hver deres efterskole i henholdsvis Skjern og i Bork, 1 der går i 7. Klasse på privatskole i Vejen og 2 på 7 år der går i førsteklasse på Ramme Skole ved Lemvig.

 

Vi har et godt og et spændende liv, og vi arbejder på at det vil fortsætte mange år ud i fremtiden

 

Hilsen Birthe og Knud

 

 

 

 

 

Bharati Gujirati - hindupigen fra Mapusa

Bharati er en ung pige vi mødte første år vi var i Goa, hun bor i byen Mapusa som ligger en halvtimes kørsel fra hvor vi bor i Calangute. Vi har haft rigtig mange gode oplevelser med hende og hendes familie - det er hende vi har mest kontakt med i den tid vi er i Danmark, jeg er på Whatsapp med hende og i kontakt ca. 1 gang ugentlig året rundt, hun er rigtig god til at sende billeder til mig og at skrive om hvordan hun og hendes familie lever livet i Indien - det kan der læses meget mere om i min rejsebeskrivelse fra Goa

På billedet fra 2017 viser Bharati stolt den halskæde frem som jeg satte om halsen på hende i 2015, hun er et af de mennesker der har gjort størst indtryk på mig nogensinde👍

Vil du gerne læse mere om Bharati kan du klikke her: http://www.knud-riis.dk/19245945

 

Inacio, Irene, Illiona, og Iezena

Inacio, Irene, Illiona og Iezena er vores meget gode venner i Goa, det er hos dem vi bor når vi er i Indien. Inacio er taxachauffør med egen bil og uden for sæsonen er han fisker på havet med egen båd. Ham og Irene har i en årrække arbejdet i Dubai, og for den opsparede kapital har de bygget et Guesthouse med 6 lejligheder, hvoraf den ene har køkken, bad, balkon og havudsigt - de kalder den for " Birthe og Knud's lejlighed" og vi har førsteret på den uanset hvornår vi kommer til Goa, vi føler os næsten i familie med dem og deltager i deres familiesammenkomster som fødselsdage, konfirmationer, begravelser og andre kirkelige handlinger i den katolske kirke som de hører til - vi har lært meget om menneskekærlighed og familiesammenhold gennem dem, vi holder meget af dem og deres familie og venner, som vi efterhånden efter 7 år kender rigtig mange af.

se evt. mere fra vores oplevelser i Indien her:

 http://www.knud-riis.dk/2402437

 

Narayan fra Nepal

Narayan som bor i Nepal arbejder på det hotel vi boede på de første 5 gange vi var i Goa, nu bor vi jo privat - vi blev hurtig gode venner med ham og jeg kom selvfølgelig på facebook med ham, derfor sendte jeg ham en hilsen på hans fødselsdag sidste år 25 april (2015) - denne dag står printet i min hukommelse fordi det var den dag det store jordskælv i Nepal skete, Narayans hus styrtede sammen og hans fætter og bedstefar blev dræbt, ligesom tusindevis andre nepalesere.

Birthe og mig tog initiativet til en indsamling til Narayan og vi samlede en betydelig del penge sammen som blev sendt via Western Union direkte til Narayan, han brugte ikke selv alle pengene, men sørgede blandt andet for at skolen blev bygget op igen og at børnene der fik nye bøger og skoletasker.

Narayan ringer til mig mindst en gang hver måned, han har inviteret Birthe og mig til Nepal i efteråret 2018 - vi har sagt ja tak til indbydelsen - Narayan er ved at bygge et nyt hus i Bhaktapur i nærheden af Kathmandu, huset bliver færdigt i 2018 og her skal vi bo sammen med ham og familien - vi følger tæt med i byggeriet og har hjulpet til i det omfang vi nu kan, vi har ydet familien et lån, som bliver betalt tilbage hvis der bliver mulighed for det, hvis ikke? forbliver vi lige gode venner af den grund - vi glæder os meget til besøget i Nepal

 

CAMPING

Efter børnene flyttede hjemmefra fik vi smag for campinglivet - lysten kom efter at vi i 1997 pakkede et lille 2-mands telt i bilen og satte kursen mod Nordkap, vi havde alletiders gode ferie og brugte 3 uger på turen, vi levede meget primitivt og blev enige om at forsætte denne ferieform, de efterfølgende 2 år tog vi på telttur i Frankrig, først til Nordmandiet og året efter til Ribeauville i Alsace. Efterhånden var ønskerne om lidt mindre primitiv ferie og lysten til lidt mere luksus til stede og i 2001 købte vi vores første campingvogn - vi kørte rundt i hele Europa og brugte gerne 4 ugers ferie om året til dette, allerede i 2002 fik vi en splinterny campingvogn som vi så havde indtil 2008 hvor vi købte vores nuværende Tabbert Puccini 560 med alde-varme som betød at det er en vintervogn med centralvarme som vi kan styre via vores smartphone, vi købte både et stort sommerfortelt og et mindre vinterfortelt og siden vi fik denne vogn har vi camperet året rundt og har haft stor glæde af dette.