“Livet er ikke en rejse mod graven, hvor man skal nå sikkert frem i en pæn og velbevaret krop.
Man skal derimod komme fræsende sidelæns ind, fuldstændig brugt op, total slidt ned, mens man råber højt:
Wauw, sikken en tur!” 😊

2017 😀

 

2017 har for os været et spændende og et oplevelsesrigt år.

Vi lagde ud med 30 dages ferie i Indien, det var 7. gang vi besøgte Calangute i Goa, som ligger ca. 600 km. syd for Mombay - Goa er kendt for sine strande der hører til Verdens bedste, her er rent Bounty- idyl med palmetræer, tropiske temperaturer, venlige mennesker, god mad osv. - vi boede igen i år hos familien Rodrigues, som har sat førstesalen i deres hus til rådighed for Birthe og mig, vi har et lækkert stort rum med køkkenafdeling, badeværelse og balkon med udsigt over Det Arabiske Ocean - vi kan ofte se delfinernes leg i havet fra vores balkon når vi indtager vores hjemmelavede morgenmad som gerne består af brød, ost og omeletter med frisk juice og kaffe til. Familien vi bor hos er Inacio,og Irene samt deres 2 døtre Illiona og Iezena, vi har kendt dem siden første dag vi landede i Indien i 2011 og har knyttet et tæt venskab til dem, vi har jævnligt kontakt til dem året igennem.

Omkring 1. maj 2017 havde Birthe sin sidste arbejdsdag og er nu gået på efterløn lige som jeg nu har været i et par år, det markerede vi ved at tage 1 uge til den græske ferieø Kreta, hvor vi havde en rigtig dejlig uge som blandt andet blev brugt til at sætte mål for vores liv som efterlønnere og pensionister, vi blev ret hurtigt enige om at det ikke behøver at foregå i stilhed, så det næste store mål er rejsen til Nepal i September 2018, hvor vi skal besøge og bo hos vores gode ven Narayan som vi har lært at kende i Indien, hvor han arbejder nogle måneder hvert år.

De sidste 2 år, efter at jeg har forladt arbejdsmarkedet, hører absolut til de bedste i mit liv; men jeg ser dog tilbage på mit arbejdsliv med stolthed og glæde og har mange gode minder fra dengang, det kan bare ikke hamle op med den frihed og de oplevelser jeg i dag oplever sammen med Birthe og andre der står mig nær.

18 februar 2017 tog vi en beslutning om at ændre livstil med henblik på at smide nogle af de overflødige kilo som vi begge slæbte rundt på, vi har lavet en ret så radikal ændring af vores kost, som nu hovedsagligt består af grøntsager, kylling og fisk, og jeg skal lige hilse at sige at det er en positiv oplevelse, vi spiser eksempelvis meget indisk inspireret mad og i det hele taget asiatisk mad, så køkkenskabet bugner af alverdens lækre krydderier - vi stræber efter at gå mellem 7 og 10 km. hver eneste dag - og på nuværende tidspunkt - medio december  - har jeg smidt 26 kg.  Jeg føler mig rigtig godt tilpas med dette og agter at forsætte livsstilen fremover.

Sommerferien i år gik ligesom sidste år til Ribeauville i Frankrig, hvor vi lå på Camping Pierre de Coubertin i 22 dage, det er et rigtigt skønt sted midt i vinmarkerne i Alsace, vi er kommet her siden år 1999 og kender derfor godt til området og også en del mennesker herfra - vi nød ferien meget og i 2 af ugerne havde vi besøg af vores datter Trine og hendes familie, vi havde mange gode oplevelser sammen.

Campinglivet fylder stadig en stor del af vores liv og fra omkring 1 april kørte vi campingvognen til Bork Havn Camping, her stod den så indtil 1 juli - efter vi kom hjem fra Frankrig satte vi vognen op på Ribe Camping den 12 august, her blev vi så til december hvorefter vi trak campingvognen hjem, da vi skal rejse til Indien igen til januar og denne gang bliver vi dernede i hele 6 uger.

Når vi kommer til Nytår har vi overnattet godt og vel 7 måneder hjemme i vores hus i år - og efter vores planer bliver det nok lidt mindre til næste år.

Vi er helt enige med H.C. Andersen der for meget meget længe siden udtalte disse ord: 

At rejse, er at leve😊

Bharati Gujirati - hindupigen fra Mapusa

Bharati er en ung pige vi mødte første år vi var i Goa, hun bor i byen Mapusa som ligger en halvtimes kørsel fra hvor vi bor i Calangute. Vi har haft rigtig mange gode oplevelser med hende og hendes familie - det er hende vi har mest kontakt med i den tid vi er i Danmark, jeg er på Whatsapp med hende og i kontakt ca. 1 gang ugentlig året rundt, hun er rigtig god til at sende billeder til mig og at skrive om hvordan hun og hendes familie lever livet i Indien - det kan der læses meget mere om i min rejsebeskrivelse fra Goa

På billedet fra 2017 viser Bharati stolt den halskæde frem som jeg satte om halsen på hende i 2015, hun er et af de mennesker der har gjort størst indtryk på mig nogensinde👍

Vil du gerne læse mere om Bharati kan du klikke her: http://www.knud-riis.dk/19245945

 

Inacio, Irene, Illiona, og Iezena

Inacio, Irene, Illiona og Iezena er vores meget gode venner i Goa, det er hos dem vi bor når vi er i Indien. Inacio er taxachauffør med egen bil og uden for sæsonen er han fisker på havet med egen båd. Ham og Irene har i en årrække arbejdet i Dubai, og for den opsparede kapital har de bygget et Guesthouse med 6 lejligheder, hvoraf den ene har køkken, bad, balkon og havudsigt - de kalder den for " Birthe og Knud's lejlighed" og vi har førsteret på den uanset hvornår vi kommer til Goa, vi føler os næsten i familie med dem og deltager i deres familiesammenkomster som fødselsdage, konfirmationer, begravelser og andre kirkelige handlinger i den katolske kirke som de hører til - vi har lært meget om menneskekærlighed og familiesammenhold gennem dem, vi holder meget af dem og deres familie og venner, som vi efterhånden efter 7 år kender rigtig mange af.

se evt. mere fra vores oplevelser i Indien her:

 http://www.knud-riis.dk/2402437

 

Narayan fra Nepal

Narayan som bor i Nepal arbejder på det hotel vi boede på de første 5 gange vi var i Goa, nu bor vi jo privat - vi blev hurtig gode venner med ham og jeg kom selvfølgelig på facebook med ham, derfor sendte jeg ham en hilsen på hans fødselsdag sidste år 25 april (2015) - denne dag står printet i min hukommelse fordi det var den dag det store jordskælv i Nepal skete, Narayans hus styrtede sammen og hans fætter og bedstefar blev dræbt, ligesom tusindevis andre nepalesere.

Birthe og mig tog initiativet til en indsamling til Narayan og vi samlede en betydelig del penge sammen som blev sendt via Western Union direkte til Narayan, han brugte ikke selv alle pengene, men sørgede blandt andet for at skolen blev bygget op igen og at børnene der fik nye bøger og skoletasker.

Narayan ringer til mig mindst en gang hver måned, han har inviteret Birthe og mig til Nepal i efteråret 2018 - vi har sagt ja tak til indbydelsen - Narayan er ved at bygge et nyt hus i Bhaktapur i nærheden af Kathmandu, huset bliver færdigt i 2018 og her skal vi bo sammen med ham og familien - vi følger tæt med i byggeriet og har hjulpet til i det omfang vi nu kan, vi har ydet familien et lån, som bliver betalt tilbage hvis der bliver mulighed for det, hvis ikke? forbliver vi lige gode venner af den grund - vi glæder os meget til besøget i Nepal

 

CAMPING

Efter børnene flyttede hjemmefra fik vi smag for campinglivet - lysten kom efter at vi i 1997 pakkede et lille 2-mands telt i bilen og satte kursen mod Nordkap, vi havde alletiders gode ferie og brugte 3 uger på turen, vi levede meget primitivt og blev enige om at forsætte denne ferieform, de efterfølgende 2 år tog vi på telttur i Frankrig, først til Nordmandiet og året efter til Ribeauville i Alsace. Efterhånden var ønskerne om lidt mindre primitiv ferie og lysten til lidt mere luksus til stede og i 2001 købte vi vores første campingvogn - vi kørte rundt i hele Europa og brugte gerne 4 ugers ferie om året til dette, allerede i 2002 fik vi en splinterny campingvogn som vi så havde indtil 2008 hvor vi købte vores nuværende Tabbert Puccini 560 med alde-varme som betød at det er en vintervogn med centralvarme som vi kan styre via vores smartphone, vi købte både et stort sommerfortelt og et mindre vinterfortelt og siden vi fik denne vogn har vi camperet året rundt og har haft stor glæde af dette.